magyar zászló, magyar nyelvangol zászló, angol nyelvnémet zászló, német nyelv
iso2
iso3

Műanyag fröccsöntés 50 éves tapasztalattal

Fröccsöntés, avagy a műanyag alapanyagtól a termékekig

A fröccsöntéses technológia nagyobb darabszámú termelés elengedhetetlen tartozéka, nagyon összetett folyamat, de nézzük is miből áll össze.

muanyag froccsontes, muanyag gyartas, muanyag alkatreszek

Felmerül az igény egy termék legyártására

Cégeknél a műanyag fröccsöntés akkor jön szóba mikor egy bizonyos hiány keletkezik, illetve probléma adódik a saját munkájukban. Tehát felmerül egy igény egy műanyag termékre, alkatrészre. Pl: Étrend-kiegészítő cég tervez egy új kapszulát, és új dizájnt szeretne termékeinek, ehhez szükség van új tégelyre és kupakra. Megtervezik a méretet kinézetet, formát, alakzatot, színét, és alapanyagát (milyen feltételeknek kell megfelelnie, például legyen mikrózható, vagy uv álló) Ezek után egy műszaki rajzon megszerkesztve, meg tudják tervezni a konkrét fröccsöntő szerszámot.

Műanyag fröccsöntés – nagy mennyiségű műanyagtermék előállítása gazdaságosan

Mivel a műanyag fröccsöntéssel nagyon bonyolult összetett termékek is előállíthatóak, így ez a fröccsöntéses technológia egyik legnagyobb előnye, ezen kívül a gyorsaság, nagy sorozatbeli gyártásnál a leggazdaságosabb módszer, alig keletkezik hulladék, hiszen a selejt, illetve "engusz" ( kilökő ) darabok újragranulálhatóak, így egy körkörös termelés hozható össze. A gépek univerzálisak csak a szerszám befogó mérete és súlya határozza meg mekkora géppel végezhető a műanyag termékek előállítása. Hátrányai között felsorolhatjuk a szerszám előállításának költségét, így ez a technológia kis szériás termelésre nem használható gazdaságosan.

A műanyag fröccsöntés menete

  1. A korábban említett előre megtervezett és legyártott szerszámot összezárjuk (egyik fele az állólapra a másik fele a mozgó lapra van felszerelve) tulajdonképpen az állólapon lévő fél szerszámrészre rácsukjuk, ráhúzzuk az mozgó lapon lévő másik szerszám felé. 
  2. Ha a szerszám sikeresen összezárt jön a fúvóka és az álló szerszámlapon lévő részbe csatlakozik.
  3. Majd a megolvasztott műanyagot a csigán keresztül a szerszámba juttatja, megadott mennyiségben, majd jön a hűtés.
  4. A hűtésnek azért van fontos szerepe, hogy a fröccsöntött termékek megfelelően megszilárduljanak. és a szerszámból eltávolítás után ne veszítsék el az öntött alakzatukat.
  5. A hűtéssel egy időben elindul a csiga forgó mozgással hátrafelé, hogy a fúvókában lévő "olvasztott alapanyag " ne dermedjen be.
  6. A hűlési idő után a szerszám kinyit és a szerszám kilökő szerkezete kilöki a kész műanyag terméket.
  7. A kidobással véget ért egy gyártási ciklus.

Az alábbi rövid videóban ezt folyamatott tudja megtekinteni.

muanyag-froccsontes, metalcar youtube, muanyagfroccsontes

Milyen műanyag alapanyagok használhatóak és milyen színben?

Műanyag alapanyag felhasználás nagyon változatos lehet. A leggyakrabban felhasznált alapanyagok a következőek lehetnek:

Ezen kívül több száz alapanyag, illetve ezek % keveréke is felhasználható. A színválasztéknak pedig csak képzeletünk szab határokat.

muanyag froccsontes, froccsontes, szines muanyag

 

szines froccsontes, muanyag froccsontes, barmilyen forma

 

barmilyen szin, szines muanyag froccsontes

 

muanyag froccsontes, muanyag gyartas

 

Mi készülhet műanyag fröccsöntéssel?

Erre viszonylag egyszerű a válasz. Szinte bármilyen műanyag termék, amit nagy darabszámban szeretnénk gyártani. De hogy példát is mondjunk Önnek, ilyen termék mondjuk a pizza doboz távtartó.

Biztos hogy mindenki találkozott már az élete során ezzel a kis termékkel ami minden rendelt, házhoz szállított pizza közepén megtalálható. Ez egy kis 3 lábból álló műanyag termék ami arra szolgál, hogy a pizzás doboz ne tudjon a pizza közepéhez érni. Amennyire pici termékről beszélünk annyira hasznos tud lenne, mivel így biztos hogy a karton papír nem tud hozzáérni a pizzához és nem tud feltét a karton dobozhoz ragadni.

Ezt a terméket sokan akár pizza tüskeként is ismerhetik.

pizza tavtarto, pizza tuske, muanyag froccsontes, froccsontes

 

pizzatavtarto, muanyag froccsontes, barmilyen forma

 

Pizza készítéssel foglalkozik és Önnek is szüksége lenne pizzás doboz távtartóra?

Akkor akár megvásárolhatja közvetlenül Tőlünk a gyártótól is. Jelenleg nagy raktárkészlettel akár azonnali kiszolgálással tudunk Önnek most pizza távtartót értékesíteni. A termék jelenleg piros, fehér színben érhető el. A kiszerelését tekintve a termék zacskózva van és 500 darab van egy zacskóban. Ebből jól látható, hogy a legkisebb értékesíthető mennyiség az 1 zacskó tehát 500 darab. Sajnos zacskót megbontani nem áll módunkban.

Pizzatávtartó árak

AZ ÁRAK NETTÓ ÁRAK

-500db 2.25Ft+ÁFA/db

-500 db-tól - 6.000 db-ig 2.15Ft+ÁFA/db

-6.000 db-tól egyedi ár megbeszélés szerint

Hogyan rendelheti meg tőlünk?

Ehhez nem kell mást tennie mint az alábbiakban található elérhetőségek egyikén, telefonon vagy emailben felveszi a kapcsolatot a kollégáinkkal, ahol pontosan le tudják egyeztetni a részleteket.

Műanyag fröccsöntés bérmunkában termékei tökéletes működéséhez.

Önöknek is európai színvonalú gyártásra van szükségük?

Budapest közvetlen közelében, Dunakeszin található európai színvonalú ipari negyed 5000 m2-es telephelyén végezzük a műanyag feldolgozást. 30 fröccsöntő gépünk a nap 24 órájában működőképes.

Precíz és modern géppark

25 tonna záróerőtől 1250 tonna záróerő teljesítményig terjedő fröccsöntő kapacitással várjuk megrendelőink megkeresését.

Fröccsöntő gépeink precíziós számítógép vezérlésűek, melyek finom beállítási lehetőségei lehetővé teszik az automata, félautomata és kézi vezérlést is. A fröccsöntő gépek színkeverőt is tartalmaznak, illetve lehetőség van előre kevert alapanyagot is felhasználni a műanyag termékek előállításához.

muanyag froccsontes, muanyag froccsonto gep

A modernizáció eredményeként egyes gépeink robot karral rendelkeznek, melyek kiveszik, és egy szalagra helyezik a készterméket, illetve dupla fröccsöntéses eljárásban behelyezik újranyomás előtt a félkész terméket a fröccsöntő gépbe.

Szerszám karbantartás a kifogástalan gyártási minőségért

A szerszám érték a gyártás során, ezért óvni kell. Magasan képzett és több évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégáink ügyelnek arra, hogy a gyártás minden esetben a maximumot tudja nyújtani, késedelem és felesleges kiesések nélkül. Cégünknél nem kell attól tartania, hogy a legyártott szerszám károsodása miatt hosszú hetekre leáll a gyártás. Mivel a legtöbb esetben helyben orvosolni tudjuk a hibát így csak a lehető legrövidebb időre áll le a gyártás.

Számunkra a maximális precizitás az elvárt, így kiemelkedően fontosnak tartjuk a gyártás során is a folyamatos ellenőrzést, és a lehetséges hibák bekövetkezése előtti karbantartások alkalmával a lehetséges hibaforrások felmérését. A tervszerű, megelőző karbantartásoknak köszönhetően minimalizálni tudjuk a felesleges leállásokat.

Önöknek milyen műanyag termékekre, alkatrészekre van szükségük termelésük folyamatos ellátásához?

Önöknek milyen műanyag alkatrész fröccsöntésében tudunk segíteni közel fél évszázados szakmai tapasztalatunkkal?

Kapcsolatfelvétel:
A *-gal jelölt mezőket mindenképp töltse ki!
Adatait bizalmasan kezeljük. Harmadik félnek nem adjuk ki.